Nadýchané cuketové řízečky
28 min.
Ingredience
- 700gramůCuketa
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžíceMáslo
- 2lžíceOlej slunečnicový
- Sněhové těstíčko
- 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůMouka polohrubá
- 2špetkyPepř bílý
- 4lžíceVoda pitná
- 3kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omyté a osušené mladé cuketky nakrájíme podélně na plátky 1 cm silné. Osolíme je a odložíme na 10-15 minut. Když pustí vodu osušíme je papírovou utěrkou.
- 2Připravíme si sněhové těstíčko: čerstvá vejce rozklepneme a oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Polohrubou a hladkou mouku se solí a pepřem prosejeme do mísy. Za stálého míchání přidáme žloutky, přiléváme olej a postupně vlažnou vodu (2-4 lžíce), až vznikne hladké a husté těstíčko (jako na palačinky). Můžeme ho umixovat ponorným mixérem, tak bude krásně hladké. Po 10 minutách z bílků vyšleháme pevný sníh a zlehka ho zapracujeme do těstíčka.
- 3Ve větší pánvi si rozpálíme olej s máslem. Plátky cuketek ponoříme do těstíčka a hned do omastku. Řízečky smažíme dozlatova z každé strany přibližně 2-3 minuty. Osmažené poklademe na papírovou utěrku a po chvilce je podáváme hned horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.