Nadýchané vanilkové pusinky

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
87 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
21 g
Cukr
20 g
Vápník
1 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si předehřejeme troubu na 165°C. Pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
  • 2
    Čerstvá vejce s pokojovou teplotou rozklepneme a pečlivě oddělíme bílky a žloutky zvlášť. Žloutky si odložíme do sklenice s víčkem a odložíme je do lednice, pro přípravu jiného receptu.
  • 3
    Bílky dáme do čisté mísy, přidáme k nim špetku soli a ručním elektrickým šlehačem je vyšlháme na na sníh s pevnou konzistencí. Poté přidáme do bílku vanilkový extrakt. Za stálého šlehání budeme po lžicích přidávat jemný krupicový cukr, ten přidáme vždy, když se na sněhu začnou tvořit špičky a při promnutí mezi prsty je cukr rozpuštěný.
  • 4
    Pečící papír v rozích plechů přichytíme, aby se nenadzdvihoval. Do rohu plechů pod papír dáme po kapičce sněhu a papír přitiskneme k plechu.
  • 5
    Sníh dáme do cukrářského sáčku s větší ozdobnou hubičkou. Na každý plech nastříkáme 6 kopečků ve velikosti tenisových míčků. Plechy se sněhem vložíme do předehřáté trouby, teplotu hned snížíme na 150°C, budeme pomalu péct asi 40 minut. Po upečení, troubu vypneme, pusinky necháme vychladnout v pootevřené troubě.
  • 6
    Upečené pusinky budou mít slabě narůžovělý nádech a měly by být z vrchu křupavé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.