Nadýchané vanilkové pusinky
60 min.
Ingredience
- Suroviny
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 250gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
12Postup přípravy
- 1Nejdříve si předehřejeme troubu na 165°C. Pečící plechy vyložíme pečícím papírem.
- 2Čerstvá vejce s pokojovou teplotou rozklepneme a pečlivě oddělíme bílky a žloutky zvlášť. Žloutky si odložíme do sklenice s víčkem a odložíme je do lednice, pro přípravu jiného receptu.
- 3Bílky dáme do čisté mísy, přidáme k nim špetku soli a ručním elektrickým šlehačem je vyšlháme na na sníh s pevnou konzistencí. Poté přidáme do bílku vanilkový extrakt. Za stálého šlehání budeme po lžicích přidávat jemný krupicový cukr, ten přidáme vždy, když se na sněhu začnou tvořit špičky a při promnutí mezi prsty je cukr rozpuštěný.
- 4Pečící papír v rozích plechů přichytíme, aby se nenadzdvihoval. Do rohu plechů pod papír dáme po kapičce sněhu a papír přitiskneme k plechu.
- 5Sníh dáme do cukrářského sáčku s větší ozdobnou hubičkou. Na každý plech nastříkáme 6 kopečků ve velikosti tenisových míčků. Plechy se sněhem vložíme do předehřáté trouby, teplotu hned snížíme na 150°C, budeme pomalu péct asi 40 minut. Po upečení, troubu vypneme, pusinky necháme vychladnout v pootevřené troubě.
- 6Upečené pusinky budou mít slabě narůžovělý nádech a měly by být z vrchu křupavé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.