Nadýchaný mandlový koláč
40 min.
Ingredience
- 12kusůVejce slepičí
- 320gramůMed včelí
- 60mililitrůVoda pitná
- 330gramůMouka mandlová
- 1špetkaKardamom
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaTresť vanilková
Počet porcí:
25Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
31 mg
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 150°C nebo na stupeň 2. Máslem vymažeme pečící plech. Vezmeme 6 vajec a oddělíme bílky od žloutků. Šleháme bílky asi 10 minut, dokud neztuhnou. Dáme stranou.
- 2Med smícháme s horkou vodou, aby vznikl zředěný sirup. Do sirupu přidáme zbývajících 6 vajec, 6 žloutků, kardamom, vanilkovou esenci a mandlovou mouku.
- 3Promícháme. Pomalu vmícháme dotuha vyšlehané vaječné bílky.
- 4Směs dáme na máslem vymazaný plech a pečeme 20-30 minut nebo dozlatova. Konzistence upečeného koláče by měla být nadýchaná a lehká.
- 5Necháme vychladnout a nakrájíme na malé čtverečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.