Nadýchaný mandlový koláč

40 min.
Portugalsko

Ingredience

Počet porcí:
25

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
31 mg
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 150°C nebo na stupeň 2. Máslem vymažeme pečící plech. Vezmeme 6 vajec a oddělíme bílky od žloutků. Šleháme bílky asi 10 minut, dokud neztuhnou. Dáme stranou.
  • 2
    Med smícháme s horkou vodou, aby vznikl zředěný sirup. Do sirupu přidáme zbývajících 6 vajec, 6 žloutků, kardamom, vanilkovou esenci a mandlovou mouku.
  • 3
    Promícháme. Pomalu vmícháme dotuha vyšlehané vaječné bílky.
  • 4
    Směs dáme na máslem vymazaný plech a pečeme 20-30 minut nebo dozlatova. Konzistence upečeného koláče by měla být nadýchaná a lehká.
  • 5
    Necháme vychladnout a nakrájíme na malé čtverečky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.