Nadýchaný vaječný dezert s jablky

30 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
294 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na rozehřátém másle.
  • 2
    Čtyři malé pudinkové formičky vyložíme potravinářskou fólií a naplníme je jablky. Dobře upěchujeme.
  • 3
    Žloutky utřeme s 60g cukru a vanilkovým cukrem, a vmícháme do nich tuhý sníh ušlehaný z bílků a 20g cukru.
  • 4
    V zapékací misce rozehřejeme a necháme zhnědnout máslo, vlijeme vaječnou směs a pečeme 5min v troubě předehřáté na 200C. Po vyjmutí nakrájíme na 4 dílky.
  • 5
    Jablečné dortíky z formiček vyklopíme a odstraníme fólii.
  • 6
    Vaječný dezert podáváme s jablečným dortíkem, přelitý rozehřátou jahodovou zavařeninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.