Nakládaná zelenina po thajsku

25 min.

Ingredience

    • 120mililitrůOcet rýžový
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 2kusyCibulka jarní
    • 1kusMrkev kořen
    • 0,5kusCibule červená
    • 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev a okurku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky.
  • 2
    V kastrolu přivedeme k varu rýžový ocet, rozpustíme v něm třtinový cukr a 5 minut povaříme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme a necháme ještě asi 3 minuty povařit. Kastrol sejmeme ze sporáku a necháme vychladnout. Vychladlou zeleninu scedíme a podáváme jako přílohu k masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.