Nakládaná zelenina po thajsku
25 min.
Ingredience
- 120mililitrůOcet rýžový
- 2lžíceCukr třtinový
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusMrkev kořen
- 0,5kusCibule červená
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
112 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Červenou cibuli očistíme a nakrájíme na kolečka. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na kolečka. Mrkev a okurku omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky.
- 2V kastrolu přivedeme k varu rýžový ocet, rozpustíme v něm třtinový cukr a 5 minut povaříme. Pak přidáme nakrájenou zeleninu, promícháme a necháme ještě asi 3 minuty povařit. Kastrol sejmeme ze sporáku a necháme vychladnout. Vychladlou zeleninu scedíme a podáváme jako přílohu k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.