Nákyp kokosový se smetanou
55 min.
Ingredience
- 2lžíceKokosové mléko
- 125gramůCukr krystal
- 4,5decilitryVoda pitná
- 90gramůKokosová moučka
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1,5lžíceCukr moučkový
- 3decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 1lžíceKokos - mletý (Kopra)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Připravíme misky z varného skla - 8 kusů. Do malého hrnce nasypeme krystalový cukr a vodu, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme, až se směs zabarví do zlatohnědé barvy.
- 2Hrnec odstavíme a jeho dno dáme do nádoby se studenou vodou. Na dno připravených varných misek nalijeme karamel.
- 3Do hrnce, ve kterém jsme připravovali karamel, přidáme vodu, kokos a zahříváme, dokud se kokos nerozpustí. Do misky dáme celá vejce, žloutky, moučkový cukr a našleháme. Přidáme horké kokosové mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu a přecedíme směs do džbánku.
- 4Misky dáme do pekáče a nalijeme do pekáče studenou vodu, aby dosahovala do poloviny misek. Do misek s karamelem nalijeme směs na nákyp, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme při 150 stupních Celsia 40 minut.
- 5Poté vyndáme misky z trouby, dáme vychladnout a poté je dáme přes noc do lednice.
- 6Při podávání je vyklopíme na talíř a podáváme posypané kokosem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.