Nákyp kokosový se smetanou

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
228 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme misky z varného skla - 8 kusů. Do malého hrnce nasypeme krystalový cukr a vodu, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme, až se směs zabarví do zlatohnědé barvy.
  • 2
    Hrnec odstavíme a jeho dno dáme do nádoby se studenou vodou. Na dno připravených varných misek nalijeme karamel.
  • 3
    Do hrnce, ve kterém jsme připravovali karamel, přidáme vodu, kokos a zahříváme, dokud se kokos nerozpustí. Do misky dáme celá vejce, žloutky, moučkový cukr a našleháme. Přidáme horké kokosové mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu a přecedíme směs do džbánku.
  • 4
    Misky dáme do pekáče a nalijeme do pekáče studenou vodu, aby dosahovala do poloviny misek. Do misek s karamelem nalijeme směs na nákyp, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme při 150 stupních Celsia 40 minut.
  • 5
    Poté vyndáme misky z trouby, dáme vychladnout a poté je dáme přes noc do lednice.
  • 6
    Při podávání je vyklopíme na talíř a podáváme posypané kokosem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.