Nákyp s banánem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V rendlíku svaříme mléko se smetanou. V míse ušleháme žloutky s cukrem, do pěny vmícháme mouku smíchanou se škrobem. Po troškách přiléváme teplou smetanu a stále šleháme metlou. Nalijeme zpět do rendlíku a za stálého šlehání povaříme na mírném ohni asi 4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme hladký krém a necháme vychladnout, občas promícháme.
  • 2
    Do mixéru vložíme banány, přilijeme banánový likér a citronovou šťávu, rozmixujeme do hladkého pyré a pyré vmícháme do krému. Zapékací misky vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme nastrouhanou čokoládou, dáme do lednice vychladit.
  • 3
    Zatím z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících všleháme vanilkový cukr. Sníh postupně jemně vmícháme do krému. Krémem naplníme vychlazené misky a s plnými několikrát poklepeme, aby si obsah sedl. Stěrkou nebo nožem srovnáme povrch, aby byl rovný a misky rozložíme na plech.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 15 minut. Ještě horké poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.