Nákyp s banánem
45 min.
Ingredience
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 15gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůCukr krupice
- 200gramůBanány
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 40mililitrůLikér banánový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 40gramůČokoláda hořká
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 20gramůCukr moučkový
- 40gramůCukr vanilka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
12 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1V rendlíku svaříme mléko se smetanou. V míse ušleháme žloutky s cukrem, do pěny vmícháme mouku smíchanou se škrobem. Po troškách přiléváme teplou smetanu a stále šleháme metlou. Nalijeme zpět do rendlíku a za stálého šlehání povaříme na mírném ohni asi 4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme hladký krém a necháme vychladnout, občas promícháme.
- 2Do mixéru vložíme banány, přilijeme banánový likér a citronovou šťávu, rozmixujeme do hladkého pyré a pyré vmícháme do krému. Zapékací misky vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme nastrouhanou čokoládou, dáme do lednice vychladit.
- 3Zatím z bílků ušleháme tuhý sníh, po lžících všleháme vanilkový cukr. Sníh postupně jemně vmícháme do krému. Krémem naplníme vychlazené misky a s plnými několikrát poklepeme, aby si obsah sedl. Stěrkou nebo nožem srovnáme povrch, aby byl rovný a misky rozložíme na plech.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů 15 minut. Ještě horké poprášíme moučkovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.