Nákyp s borůvkami a jablky
40 min.
Ingredience
- 1kilogramJablka
- 1litrBorůvky
- 150gramůCukr krystal
- 3kusyVejce slepičí
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
11 g
Cukr
89 g
Postup přípravy
- 1Borůvky z kompotu scedíme a necháme v cedníku okapat.
- 2Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kostičky, posypeme polovinou připraveného cukru a přidáme borůvky.
- 3Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, 2 lžícemi másla a zbylým cukrem, přimícháme k nim sníh z bílků a pak ještě borůvky s jablky.
- 4Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vlijeme do ní těsto s ovocem a ve středně vyhřáté troubě nákyp upečeme dozlatova.
- 5Nákyp podáváme teplý, posypaný vanilkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.