Nákyp s borůvkami a jablky

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
125 g
Vláknina
11 g
Cukr
89 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky z kompotu scedíme a necháme v cedníku okapat.
  • 2
    Jablka oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců, dužninu nakrájíme na kostičky, posypeme polovinou připraveného cukru a přidáme borůvky.
  • 3
    Vajíčka rozklepneme, bílky oddělíme od žloutků a vyšleháme z nich tuhý sníh. Žloutky smícháme s moukou, 2 lžícemi másla a zbylým cukrem, přimícháme k nim sníh z bílků a pak ještě borůvky s jablky.
  • 4
    Zapékací formu vymažeme zbylým máslem, vlijeme do ní těsto s ovocem a ve středně vyhřáté troubě nákyp upečeme dozlatova.
  • 5
    Nákyp podáváme teplý, posypaný vanilkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.