Nákyp s červeným rybízem
30 min.
Ingredience
- 1kilogramRybíz červený
- 3lžíceCukr moučkový
- 8krajícůChléb toastový
- 2lžíceŽelatina červená
- 3lžíceVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Ovoce, cukr a 3 lžíce vody vaříme asi 5 minut, dokud ovoce nezměkne. Poté necháme směs částečně vychladnout.
- 2Dno a stěny formy na nákyp vyložíme šesti plátky chleba, který podle potřeby přiřízneme. Měli bychom mít jistotu, že nikde nezůstala ani skulinka. Šťávu z ovoce slijeme, dáme stranou, ovoce vložíme do chlebem vyložené formy. Zakryjeme chlebovým víčkem, přelijeme 4 lžícemi ovocné šťávy.
- 3Formu přikryjeme talířem a zatížíme. Nákyp vložíme na 3 hodiny do chladničky, aby chléb nasákl šťávu z ovoce.
- 4Zbývající šťávu, ve které jsme vařili ovoce, nalijeme do hrnce, přidáme rybízovou želatinu. Za stálého míchání vaříme 2-3 minuty, dokud se želatina nerozpustí. Nákyp nakonec vyklopíme na talíř a přelijeme želatinou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.