Nákyp s červeným rybízem

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
3 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
10 g
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ovoce, cukr a 3 lžíce vody vaříme asi 5 minut, dokud ovoce nezměkne. Poté necháme směs částečně vychladnout.
  • 2
    Dno a stěny formy na nákyp vyložíme šesti plátky chleba, který podle potřeby přiřízneme. Měli bychom mít jistotu, že nikde nezůstala ani skulinka. Šťávu z ovoce slijeme, dáme stranou, ovoce vložíme do chlebem vyložené formy. Zakryjeme chlebovým víčkem, přelijeme 4 lžícemi ovocné šťávy.
  • 3
    Formu přikryjeme talířem a zatížíme. Nákyp vložíme na 3 hodiny do chladničky, aby chléb nasákl šťávu z ovoce.
  • 4
    Zbývající šťávu, ve které jsme vařili ovoce, nalijeme do hrnce, přidáme rybízovou želatinu. Za stálého míchání vaříme 2-3 minuty, dokud se želatina nerozpustí. Nákyp nakonec vyklopíme na talíř a přelijeme želatinou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.