Nákyp s oříškovou omáčkou
100 min.
Ingredience
- 125gramůHrozinky
- 1,25decilitryOlej kukuřičný
- 125gramůCukr moučkový
- 85gramůMandle mleté
- 2kusyVejce slepičí
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůOřechy vlašské
- 3decilitryMléko polotučné
- 4lžíceCukr krystal
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
129 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do kastrolu dáme hrozinky s 1,25 dl vody. Uvedeme do varu a odstavíme. Necháme 10 minut máčet a poté scedíme.
- 2Cukr, olej a mleté mandle ušleháme do husté pasty, přidáváme postupně vejce. Mouku s kypřícím práškem smícháme s hrozinkami a zamícháme do směsi.
- 3Formu na pudink vyložíme pečícím papírem.
- 4Do pánve dáme nasekané vlašské ořechy, mleté mandle, mléko a krystalový cukr. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme.
- 5Směs na nákyp dáme do formy a zalijeme připravenou horkou omáčkou.
- 6V předheřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 170 stupňů.
- 7Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.