Nákyp s oříškovou omáčkou

100 min.
Evropa

Ingredience

    • 125gramůHrozinky
    • 1,25decilitryOlej kukuřičný
    • 125gramůCukr moučkový
    • 85gramůMandle mleté
    • 2kusyVejce slepičí
    • 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
    • 60gramůOřechy vlašské
    • 3decilitryMléko polotučné
    • 4lžíceCukr krystal
    • 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
554 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
129 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu dáme hrozinky s 1,25 dl vody. Uvedeme do varu a odstavíme. Necháme 10 minut máčet a poté scedíme.
  • 2
    Cukr, olej a mleté mandle ušleháme do husté pasty, přidáváme postupně vejce. Mouku s kypřícím práškem smícháme s hrozinkami a zamícháme do směsi.
  • 3
    Formu na pudink vyložíme pečícím papírem.
  • 4
    Do pánve dáme nasekané vlašské ořechy, mleté mandle, mléko a krystalový cukr. Uvedeme do varu a 10 minut povaříme.
  • 5
    Směs na nákyp dáme do formy a zalijeme připravenou horkou omáčkou.
  • 6
    V předheřáté troubě pečeme 60 minut při teplotě 170 stupňů.
  • 7
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.