Nákyp se švestkami

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
638 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
74 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Moučník panettone nakrájíme na plátky, sušené švestky bez pecek podélně na půlky.
  • 2
    Zapékací mísu mírně vytřeme změklým máslem, zbytek másla použijeme na potření plátků panettone. Potřené plátky rozložíme v misce a posypeme polovinou švestek. Vejce a žloutky ušleháme s cukrem, vešleháme smetanu s mlékem a nakonec whisky. Ušlehanou směsí přelijeme plátky panettone, rukama dobře prohněteme a hotové těsto pak necháme 20 minut rozležet.
  • 3
    Odpočinuté těsto rozprostřeme do vymazané zapékací mísy, povrch poklademe zbylými švestkami, posypeme hnědým třtinovým cukrem a mísu postavíme do pekáče s horkou vodou.
  • 4
    Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40–50 minut, po vyjmutí z trouby povrch potřeme rozehřátým meruňkovým džemem. Před podáváním moučník necháme 15 minut pomalu vychládat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.