Nákyp z francouzského chleba

65 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
59 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
783 mg
Cukr
298 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Veku nakrájíme na šikmé plátky, silné asi 1 cm a 12,5 cm dlouhé. Každý plátek namažeme máslem.
  • 2
    Zapékací mísu na nákyp vyložíme plátky chleba, namazanou stranou nahoru, tak aby zaplnily celou mísu. Jednu patku dáme do středu.
  • 3
    Smetanu vyšleháme s vejci, cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Směsí zalijeme chleba.
  • 4
    Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-50 minut. Hotový nákyp vyndáme z trouby a potřeme ho sirupem. Podáváme horký nebo studený.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.