Nákyp z francouzského chleba
65 min.
Ingredience
- 90gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceSirup Golden
- 1kusCitrony
- 4kusyVejce slepičí
- 750mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 225gramůVeka
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
59 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
783 mg
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Veku nakrájíme na šikmé plátky, silné asi 1 cm a 12,5 cm dlouhé. Každý plátek namažeme máslem.
- 2Zapékací mísu na nákyp vyložíme plátky chleba, namazanou stranou nahoru, tak aby zaplnily celou mísu. Jednu patku dáme do středu.
- 3Smetanu vyšleháme s vejci, cukrem a nastrouhanou citronovou kůrou. Směsí zalijeme chleba.
- 4Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 45-50 minut. Hotový nákyp vyndáme z trouby a potřeme ho sirupem. Podáváme horký nebo studený.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.