Nákyp z jablek a banánů
55 min.
Ingredience
- 1kusPomeranče
- 50gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 200gramůPiškoty dětské kulaté
- 750gramůJablka
- 600gramůBanány
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
756 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
31 g
Sacharidy
118 g
Vláknina
9 g
Cukr
55 g
Postup přípravy
- 1Omytá, případně oloupaná jablka nakrouháme na plátky, urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy střídavě s kolečky banánů a nadrcenými piškoty. Každou vrstvu posypeme cukrem, zakapeme pomerančovou šťávou a ochutíme pomerančovou kůrou. Povrch poklademe vločkami másla, nákyp zapečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 2Upečený, vychladlý nákyp vyklopíme a ozdobíme ušlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.