Nákyp z páleného těsta
75 min.

Ingredience
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 20gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr moučkový
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
- 1špetkaVanilka mletá
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 5kusůJablka
- 20gramůCukr vanilka
- 0,13litrMléko plnotučné
- Na formu
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
377 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
14 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
4 g
Cukr
37 g
Postup přípravy
- 1V kastrolu smícháme mouku s mlékem a zahříváme, až se těsto přestane chytat dna. Odstavíme, necháme trochu vychladnout, přimícháme máslo, cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
- 2Formu vymažeme a vysypeme, rozložíme do ní oloupaná a udušená jablka, přelijeme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě cca 45 minut. Hotový nákyp posypeme cukrem a ihned teplý podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.