Nákyp z pomerančů

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
943 mg
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kandované kousky pomeranče pokrájíme nadrobno a přelijeme pomerančovým likérem, 15 minut marinujeme.
  • 2
    Omyjeme pomeranč, osušíme, ostrouháme kůru. Vložíme pomeranč do mléka, přidáme cukr a prohřejeme ho.
  • 3
    Formičky na nákyp vymažeme a zasypeme vanilkovým cukrem. Předehřejeme troubu na 200 °C, větší kastrol naplníme vodou o výšce hladiny asi 2 centimetry a vložíme do trouby.
  • 4
    Rozehřejeme v hrnci máslo, na něm zpěníme mouku, postupně přiléváme pomerančové mléko. Mícháme, dokud nepřejde varem.
  • 5
    Následně necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky, bílek, přidáme kandovaný pomeranč a marinádu.
  • 6
    Ušleháme sníh z bílků a 20 g krupicového cukru, vmícháme do krému.
  • 7
    Nákypové formičky naplníme centimetr pod okraj. Pečeme v troubě ve vodní lázni 20 minut. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.