Nákyp z pomerančů
60 min.
Ingredience
- 30gramůKandovaná pomerančová kůra
- 2centilitryLikér pomerančový
- 40gramůCukr krupice
- 20gramůMáslo čerstvé
- 20gramůMouka polohrubá
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCukr vanilka
- 1lžíceCukr moučkový
- 125mililitrůMléko polotučné
- 0,5kusPomeranče
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
250 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
943 mg
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Kandované kousky pomeranče pokrájíme nadrobno a přelijeme pomerančovým likérem, 15 minut marinujeme.
- 2Omyjeme pomeranč, osušíme, ostrouháme kůru. Vložíme pomeranč do mléka, přidáme cukr a prohřejeme ho.
- 3Formičky na nákyp vymažeme a zasypeme vanilkovým cukrem. Předehřejeme troubu na 200 °C, větší kastrol naplníme vodou o výšce hladiny asi 2 centimetry a vložíme do trouby.
- 4Rozehřejeme v hrnci máslo, na něm zpěníme mouku, postupně přiléváme pomerančové mléko. Mícháme, dokud nepřejde varem.
- 5Následně necháme mírně vychladnout, vmícháme žloutky, bílek, přidáme kandovaný pomeranč a marinádu.
- 6Ušleháme sníh z bílků a 20 g krupicového cukru, vmícháme do krému.
- 7Nákypové formičky naplníme centimetr pod okraj. Pečeme v troubě ve vodní lázni 20 minut. Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.