Nákyp z prosných vloček a tvarohu

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na kostky, dáme je do misky a pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Do tvarohu vmícháme žloutky, vanilkový cukr, ovesné vločky, podle vlastní chuti cukr a vše dobře promícháme. Žloutkovou směs smícháme spolu s tuhým sněhem vyšlehaným z bílků. Do směsi zlehka vmícháme připravená jablka.
  • 3
    Pečicí formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravenou směs a vložíme do předehřáté trouby. Při 180stupňové teplotě pečeme přibližně 35-40 minut.
  • 4
    Hotový nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.