Nákyp z prosných vloček a tvarohu
55 min.
Ingredience
- 300gramůJablka
- 3mililitryCitronová šťáva
- 250gramůTvaroh měkký
- 20gramůCukr vanilka
- 60gramůOvesné vločky
- 3lžíceCukr krupice
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
384 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
18 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
3 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Omytá a oloupaná jablka nakrájíme na kostky, dáme je do misky a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Do tvarohu vmícháme žloutky, vanilkový cukr, ovesné vločky, podle vlastní chuti cukr a vše dobře promícháme. Žloutkovou směs smícháme spolu s tuhým sněhem vyšlehaným z bílků. Do směsi zlehka vmícháme připravená jablka.
- 3Pečicí formu vymažeme máslem, rozložíme do ní připravenou směs a vložíme do předehřáté trouby. Při 180stupňové teplotě pečeme přibližně 35-40 minut.
- 4Hotový nákyp necháme vychladnout, nakrájíme na jednotlivé porce, které pokládáme na talíře. Každou porci posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.