Nákyp ze sušeného ovoce

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
60 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Meruňky, švestky, hrušky a hrozinky namočíme do studené vody a necháme 12 hodin odležet.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Změklé ovoce smícháme s 1 lžící medu. Ovoce i s tekutinou dáme do hrnce, přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.
  • 3
    Hrušku omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme k sušenému ovoci. Hrnec odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
  • 4
    Vejce rozklepneme, žloutky použijeme na přípravu jiného pokrmu a bílky ušleháme do tuhého sněhu.
  • 5
    Mascarpone umícháme dohladka, přidáme skořici, vanilkový cukr a zbytek medu. Ovoce s 1/8 tekutiny dáme do zapékací mísy.
  • 6
    Do sýrového krému po částech vmícháme sníh tak, aby objem krému neklesl.
  • 7
    Sýrový krém rozdělíme na ovoce a povrch uhladíme nožem. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Podáváme teplý nebo studený a zdobíme snítkami máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.