Nákyp ze sušeného ovoce
40 min.
Ingredience
- 80gramůŠvestky sušené
- 150gramůMeruňky sušené
- 80gramůHrušky sušené
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMed včelí
- 1kusHrušky
- 3kusyVejce slepičí
- 200gramůMascarpone
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kusMáta
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
575 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
29 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
7 g
Cukr
60 g
Postup přípravy
- 1Meruňky, švestky, hrušky a hrozinky namočíme do studené vody a necháme 12 hodin odležet.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Změklé ovoce smícháme s 1 lžící medu. Ovoce i s tekutinou dáme do hrnce, přivedeme k varu a povaříme asi 5 minut.
- 3Hrušku omyjeme, zbavíme jádřince, nakrájíme na kostičky a přidáme k sušenému ovoci. Hrnec odstavíme ze sporáku a necháme vychladnout.
- 4Vejce rozklepneme, žloutky použijeme na přípravu jiného pokrmu a bílky ušleháme do tuhého sněhu.
- 5Mascarpone umícháme dohladka, přidáme skořici, vanilkový cukr a zbytek medu. Ovoce s 1/8 tekutiny dáme do zapékací mísy.
- 6Do sýrového krému po částech vmícháme sníh tak, aby objem krému neklesl.
- 7Sýrový krém rozdělíme na ovoce a povrch uhladíme nožem. Pečeme v předehřáté troubě 25 minut. Podáváme teplý nebo studený a zdobíme snítkami máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.