Nákyp ze žemlí s jablky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
54 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Jablka omyjeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na plátky, pokapeme rumem, posypeme skořicí, vanilkou a citrónovou kůrou, necháme marinovat.
  • 2
    Cukr utřeme s máslem a žloukty do pěny, ochutíme vanilkou, citrónovou kůrou, zlehka smícháme s rohlíky i s jablky. Na závěr do směsi vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků a hrozinky.
  • 3
    Nákyp vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme půl hodiny.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.