Nákyp ze žemlí s jablky
45 min.
Ingredience
- 0,25litrMléko polotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 5kusůRohlíky bílé
- 120gramůCukr krupice
- 1špetkaCukr vanilka
- 1lžíceCitronová kůra
- 5lžicRum
- 1špetkaSkořice mletá
- 1šálekHrozinky
- 5kusůVejce slepičí
- 5kusůJablka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
25 g
Sacharidy
92 g
Vláknina
6 g
Cukr
54 g
Postup přípravy
- 1Rohlíky nakrájíme na plátky a pokropíme mlékem. Jablka omyjeme, vykrojíme jadřince, nakrájíme na plátky, pokapeme rumem, posypeme skořicí, vanilkou a citrónovou kůrou, necháme marinovat.
- 2Cukr utřeme s máslem a žloukty do pěny, ochutíme vanilkou, citrónovou kůrou, zlehka smícháme s rohlíky i s jablky. Na závěr do směsi vmícháme zlehka tuhý sníh z bílků a hrozinky.
- 3Nákyp vložíme do vymaštěné, strouhankou vysypané zapékací mísy a pečeme půl hodiny.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.