Naložené kořeněné švestky

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 1000gramůŠvestky
    • 300mililitrůOcet vinný
    • 2kusySkořice celá
    • 3kusyMuškátový květ
    • 175gramůCukr krupice
    • 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
11 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky namočíme do studené vody na 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Každou švestku několikrát propíchneme jehlou a naskládáme je do čistých sklenic.
  • 2
    V hrnci svaříme cukr, ocet a koření. Když se cukr rozpustí, zvolna povaříme ještě 5 minut. Necháme vychladnout.
  • 3
    Připraveným nálevem zalijeme rovnoměrně švestky tak, aby byly ponořené. Přikryjeme a necháme nejméně 10 dní uležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.