Naložené kořeněné švestky
20 min.
Ingredience
- 1000gramůŠvestky
- 300mililitrůOcet vinný
- 2kusySkořice celá
- 3kusyMuškátový květ
- 175gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaHřebíček
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
237 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
4 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
11 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Švestky namočíme do studené vody na 10 minut, vyjmeme a necháme okapat. Každou švestku několikrát propíchneme jehlou a naskládáme je do čistých sklenic.
- 2V hrnci svaříme cukr, ocet a koření. Když se cukr rozpustí, zvolna povaříme ještě 5 minut. Necháme vychladnout.
- 3Připraveným nálevem zalijeme rovnoměrně švestky tak, aby byly ponořené. Přikryjeme a necháme nejméně 10 dní uležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.