Našlehaný pomerančový krém s likérem Grand Marnier

25 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
245 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
5 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky utřeme s cukrem doběla. Poté postupně přidáme maizenu a přilijeme likér a šťávu z citrusů. Směs necháme při nízké teplotě asi 15minut vařit. Mícháme dokud se krém nezačně lepit na vařečku, pak odstavíme.
  • 2
    Bílky vyšleháme do tuhého sněhu, na sníh nalijeme krém a zlehka ale důkladně promícháme.
  • 3
    Rozdělíme do pohárů a necháme 5-6hodin vychladit v lednici.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.