Nebe v hubě
80 min.
Ingredience
- Na krém
- 300mililitrůMléko polotučné
- 1,5lžíceSolamyl
- 100gramůCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na směs
- 350gramůOřechy vlašské
- 100gramůCukr krupice
- 250gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMed včelí
- Na těsto
- 100gramůCukr krupice
- 2kusyVejce slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMed včelí
- 2lžičkySoda jedlá
- 300lžičekMléko polotučné
- 1,5gramyMouka pšeničná hladká T 650
- Na zastříkání
- 100mililitrůRum
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1042 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
88 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
2 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Plechy vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 175 °C.
- 2Těsto připravíme z uvedených surovin a rozdělíme na dvě poloviny. Každou rozválíme a vyložíme jimi plechy.
- 3První placku v předehřáté troubě pečeme asi 12 – 15 minut.
- 4Na druhou placku poklademe směs, kterou připravíme z jemně sekaných ořechů, které na pánvi smícháme s ostatními surovinami na směs a smažíme za stálého míchání, až směs zezlátne. Když směs lehce zchladne, poklademe ji rovnoměrně na druhou, neupečenou placku. Poté vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme 10 – 15 minut.
- 5Na krém svaříme mléko, do něhož zašleháme mouku, solamyl a cukr. V míse utřeme změklé máslo s vanilkovým cukrem do pěny. Když mléčná směs vychladne, postupně, po malých částech zatíráme do máslové směsi. Dbáme, aby se nám krém nesrazil.
- 6Placku bez ořechové směsi potíráme rumem, až se vsákne. Poté natřeme krémem a přiložíme druhou placku, aby byly ořechy nahoře. Necháme do druhého dne uležet. Poté krájíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.