Nebeský dezert

75 min.

Ingredience

    • 100gramůCukr moučka
    • 1kusVanilkový cukr
    • 6kusůVejce slepičí
    • 100gramůČokoláda na vaření
    • 100gramůMandle
    • 50gramůStrouhanka
    • 250mililitrůSmetana na šlehání
    • 2lžíceTuk
    • 1hrstMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
670 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V horké vodní lázni necháme rozpustit rozlámanou čokoládu a pak jí důkladně utřeme se žloutky, vanilkovým cukrem a polovinou uvedeného množství moučkového cukru.
  • 2
    Z bílků našleháme tuhý sníh a po částech jej vmícháme do čokoládové směsi. Nakonec vmícháme mandle se strouhankou.
  • 3
    Nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané hluboké zapékací mísy, překryjeme alobalem a vložíme do středně vyhřáté trouby na 50 minut. (Dezert je hotový, když se nechytá vpíchnuté špejle).
  • 4
    Po vyjmutí vyklopíme na plochou mísu a přelijeme do polotuha našlehanou smetanou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.