Nebeský dezert
75 min.
Ingredience
- 100gramůCukr moučka
- 1kusVanilkový cukr
- 6kusůVejce slepičí
- 100gramůČokoláda na vaření
- 100gramůMandle
- 50gramůStrouhanka
- 250mililitrůSmetana na šlehání
- 2lžíceTuk
- 1hrstMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
492 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
26 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
670 mg
Postup přípravy
- 1V horké vodní lázni necháme rozpustit rozlámanou čokoládu a pak jí důkladně utřeme se žloutky, vanilkovým cukrem a polovinou uvedeného množství moučkového cukru.
- 2Z bílků našleháme tuhý sníh a po částech jej vmícháme do čokoládové směsi. Nakonec vmícháme mandle se strouhankou.
- 3Nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané hluboké zapékací mísy, překryjeme alobalem a vložíme do středně vyhřáté trouby na 50 minut. (Dezert je hotový, když se nechytá vpíchnuté špejle).
- 4Po vyjmutí vyklopíme na plochou mísu a přelijeme do polotuha našlehanou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.