Nedělní koláč II
50 min.
Ingredience
- 100gramůČokoláda na vaření
- 1kusZtužovač šlehačky
- 250mililitrůSmetana na šlehání
- 1hrstMouka pšeničná hladká
- 2lžíceTuk
- 1špetkaSůl
- 3lžíceKakao
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 250gramůMouka polohrubá
- 200mililitrůMléko polotučné
- 300gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 100gramůMáslo
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
4 g
Cukr
74 g
Postup přípravy
- 1Cukr, vejce a máslo utřeme do pěny, přidáme polohrubou mouku se solí a práškem do pečiva, promícháme a nakonec do těsta vmícháme mléko a kakao.
- 2Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně horké troubě upečeme.
- 3Po vychladnutí cik-cak pokropíme rozpuštěnou čokoládou a nakrájíme na kostky.
- 4Před podáváním na každou navršíme kopec šlehačky, ušlehané se ztužovačem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.