Nedělní koláč II

50 min.

Ingredience

    • 100gramůČokoláda na vaření
    • 1kusZtužovač šlehačky
    • 250mililitrůSmetana na šlehání
    • 1hrstMouka pšeničná hladká
    • 2lžíceTuk
    • 1špetkaSůl
    • 3lžíceKakao
    • 1kusKypřící prášek do pečiva
    • 250gramůMouka polohrubá
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 300gramůCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 100gramůMáslo
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
808 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
24 g
Sacharidy
136 g
Vláknina
4 g
Cukr
74 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr, vejce a máslo utřeme do pěny, přidáme polohrubou mouku se solí a práškem do pečiva, promícháme a nakonec do těsta vmícháme mléko a kakao.
  • 2
    Těsto rozetřeme na tukem vymazaný a moukou vysypaný plech a ve středně horké troubě upečeme.
  • 3
    Po vychladnutí cik-cak pokropíme rozpuštěnou čokoládou a nakrájíme na kostky.
  • 4
    Před podáváním na každou navršíme kopec šlehačky, ušlehané se ztužovačem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.