Nedělní pohár
25 min.
Ingredience
- 100gramůCukr krupice
- 100mililitrůVoda pitná
- 5lžicFernet stock
- 200gramůKompot ananasový
- 1hrstČokoláda mléčná
- 200mililitrůŠlehačka
- 500mililitrůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
47 g
Postup přípravy
- 1Cukr na suché pánvičce zvolna zahříváme, až se rozpustí. Zalijeme vodou, dál zahříváme a stále mícháme, až se karamel s vodou dokonale spojí.
- 2Do vysokých sklenic dáme po třech lžících vychladlého karamelu, po 1 lžíci fernetu, pak do nich rozdělíme kousky ananasu i se šťávou, přidáme kousek polárkového dortu, přikryjeme čepicí šlehačky a posypeme nastrouhanou čokoládou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.