Nedělní pohár

25 min.

Ingredience

    • 100gramůCukr krupice
    • 100mililitrůVoda pitná
    • 5lžicFernet stock
    • 200gramůKompot ananasový
    • 1hrstČokoláda mléčná
    • 200mililitrůŠlehačka
    • 500mililitrůZmrzlina vanilková
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
331 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
11 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
1 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cukr na suché pánvičce zvolna zahříváme, až se rozpustí. Zalijeme vodou, dál zahříváme a stále mícháme, až se karamel s vodou dokonale spojí.
  • 2
    Do vysokých sklenic dáme po třech lžících vychladlého karamelu, po 1 lžíci fernetu, pak do nich rozdělíme kousky ananasu i se šťávou, přidáme kousek polárkového dortu, přikryjeme čepicí šlehačky a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.