Nedělní vafle
25 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 125gramůTuk
- 50gramůCukr krupice
- 1špetkaKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceSójový nápoj
- 75gramůOřechy lískové
- 75gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
289 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
24 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Tuk ušleháme s cukrem do pěny. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky přidáme k tuku a promícháme. Z bílků ušleháme pevný sníh.
- 2Sójový nápoj, mouku, prášek do pečiva a mleté lískové oříšky zapracujeme po částech do žloutkové hmoty. Nakonec vmícháme sníh.
- 3Vaflovač předehřejeme a upečeme v něm 8 vaflí dozlatova.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.