Nejlepší bábovka na světě

80 min.
Česká republika

Ingredience

    • Na formu
      • 300gramůPšeničná mouka polohrubá
      • 4kusyVejce slepičí
      • 1,5decilitryOlej rostlinný
      • 1,5decilitryVoda pitná
      • 1kusCukr vanilka
      • 1kusKypřicí prášek do pečiva
      • 4lžíceRum
      • 2lžíceKakao - prášek
      • 1lžíceMléko polotučné
      • 250gramůCukr moučkový
    Počet porcí:
    8

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    382 kcal
    Bílkoviny
    4 g
    Tuky
    25 g
    Sacharidy
    36 g
    Vláknina
    448 mg
    Cukr
    31 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      V míse vymícháme (nešleháme!) polohrubou mouku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, vejci, olejem, vlažnou vodou a rumem. Těsto má mít tekutější konzistenci, asi jako jogurt.
    • 2
      Větší část těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
    • 3
      Zbylé těsto promícháme s kakaem a podle hustoty i s mlékem. Nalijeme na světlé těsto, aby vzniklo mramorování.
    • 4
      Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-60 minut. Při dopékání zapíchneme do těsta špejli a pokud se na ní těsto nelepí, je bábovka upečená.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
    Anonymní uživatel
    so 27. 2. 2016
    Nejlepší bábovka na světě
    Vyzkoušela jsem upéct bábovku podle tohoto receptu. Cením si rychlé přípravy a chutného výsledku. Bábovka je jemná a vláčná. Pro sebe bych příště o trošku snížila množství cukru a přidala citronovou kůru. Dávám palec nahoru a jen podotýkám, že pro někoho může být tato bábovka nejlepší na světě, ale já mám jiného favorita :-) Je to třená bábovka od maminky. Ale tuhle doporučuji vyzkoušet😉
    Anonymní uživatel
    ne 28. 2. 2016
    Nejlepší bábovka na světě
    Chtěla bych ještě doplnit, že je dobrá a vláčná i druhý den po upečení :-)
    jelito
    st 13. 4. 2016
    Nejlepší bábovka na světě
    Naprosto dokonalá!
    Anonymní uživatel
    pá 15. 4. 2016
    Nejlepší bábovka na světě
    bábovku peču leta-vnuk ani jinou nejí a vláčná je ještě po 5 dnech-když teda vydrží a nesní se druhý den...ano -je výborná...😁