Nejlepší bábovka na světě
80 min.
Ingredience
- Na formu
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- 300gramůPšeničná mouka polohrubá
- 4kusyVejce slepičí
- 1,5decilitryOlej rostlinný
- 1,5decilitryVoda pitná
- 1kusCukr vanilka
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 4lžíceRum
- 2lžíceKakao - prášek
- 1lžíceMléko polotučné
- 250gramůCukr moučkový
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
382 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
448 mg
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1V míse vymícháme (nešleháme!) polohrubou mouku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, vejci, olejem, vlažnou vodou a rumem. Těsto má mít tekutější konzistenci, asi jako jogurt.
- 2Větší část těsta vlijeme do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.
- 3Zbylé těsto promícháme s kakaem a podle hustoty i s mlékem. Nalijeme na světlé těsto, aby vzniklo mramorování.
- 4Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě 45-60 minut. Při dopékání zapíchneme do těsta špejli a pokud se na ní těsto nelepí, je bábovka upečená.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 27. 2. 2016
Nejlepší bábovka na světě
Vyzkoušela jsem upéct bábovku podle tohoto receptu. Cením si rychlé přípravy a chutného výsledku. Bábovka je jemná a vláčná. Pro sebe bych příště o trošku snížila množství cukru a přidala citronovou kůru. Dávám palec nahoru a jen podotýkám, že pro někoho může být tato bábovka nejlepší na světě, ale já mám jiného favorita :-) Je to třená bábovka od maminky. Ale tuhle doporučuji vyzkoušet😉
Anonymní uživatel
ne 28. 2. 2016
Nejlepší bábovka na světě
Chtěla bych ještě doplnit, že je dobrá a vláčná i druhý den po upečení :-)
jelito
st 13. 4. 2016
Nejlepší bábovka na světě
Naprosto dokonalá!
Anonymní uživatel
pá 15. 4. 2016
Nejlepší bábovka na světě
bábovku peču leta-vnuk ani jinou nejí a vláčná je ještě po 5 dnech-když teda vydrží a nesní se druhý den...ano -je výborná...😁