Nejlepší banánová bábovka
65 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVejce slepičí
- 3kusyBanány
- 100mililitrůVoda pitná
- 300gramůMouka polohrubá
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- Na formu
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2,5lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
560 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
17 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
5 g
Cukr
49 g
Postup přípravy
- 1Větší formu na bábovku vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2V míse utřeme změklé máslo s cukrem do pěny. Přidáme rozšlehaná vejce a rozmačkané banány s vodou. Dobře promícháme a vsypeme mouku, v které jsme rozmíchali kypřicí prášek. Vymícháme hladké těsto, které vlijeme do formy a v předehřáté troubě pečeme asi 40 – 45 minut.
- 3Upečenou bábovku necháme lehce zchladnout, opatrně vyklopíme na mřížku, posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 1. 9. 2016
Nejlepší banánová bábovka
Tato bábovka je fajn, jen doporučuji o celkem dost snížit množství cukru. Dala jsem 130 g + 1 vanilkový cukr. A příště dám ještě o něco méně, na mě je bábovka i teď celkem dost sladká. Navíc jsem přidala trochu mleté skořice a místo lžíce vody jsem dala lžíci citronové šťávy do banánů.