Nejlepší bublanina
55 min.
Ingredience
- 300gramůCukr krupice
- 6kusůVejce slepičí
- 130mililitrůOlej rostlinný
- 130mililitrůMléko polotučné
- 435gramůMouka polohrubá
- 1kusCukr vanilka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 600gramůJahody zahradní
- Na pekáč
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
35 g
Sacharidy
122 g
Vláknina
5 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Jahody opláchneme a necháme okapat. Pekáč vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Před pečením troubu předehřejeme na 180 °C.
- 2V míse pečlivě rozšleháme do husté pěny vejce s cukrem a vanilkovým cukrem.
- 3Do pěny poté přidáváme mléko, olej, nastrouhanou citronovou kůru a mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek.
- 4Těsto vlijeme do pekáče, poklademe ovocem a v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut.
- 5Před podáváním můžeme posypat moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 27. 4. 2016
Nejlepší bublanina
Bublanina je opravdu moc dobrá a vláčná. Jde ji samozřejmě připravit i s jiným ovocem. Tuto bublaninu peču už několik let jen s drobnou změnou, že dávám 150 g oleje a 150 g mléka. Dá se použít i moučkový cukr. Peču na hlubokém plechu s okraji vyloženém papírem na pečení. Z tohoto množství je 12 kousků ke kávě , bublanina je krásně vysoká a ovoce nepadá na dno. Jahody jsem měla větší, tak jsem je nakrájela na menší kousky a trochu pocukrovala. Pekla jsem při teplotě cca 170°C. Doporučuji vyzkoušet a dávám palec nahoru.🙂
Veronika
pá 29. 4. 2016
Nejlepší bublanina
Opravdu ta nejlepší bublanina! 😋