Nejlepší cikánské řezy
50 min.
Ingredience
- Na 1. těsto
- 140gramůMáslo čerstvé
- 140gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 180gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- Na 2. těsto
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 140gramůCukr krupice
- 140gramůOřechy vlašské
- 3lžičkyKakao - prášek
- 3lžíceRum
- 2špetkySkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
28 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
35 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pečicím papírem. Před pečením předehřejeme troubu na 170 °C.
- 2Ze surovin na 1. těsto vypracuje hladké těsto, rozválíme na 3 mm silnou placku, přeneseme na plech a pečeme zhruba 10 minut. Poté vyndáme a potřeme ořechovou hmotou, kterou si připravíme.
- 3Na hmotu umeleme ořechy, z bílků vyšleháme pevný sníh, do kterého zašleháme cukr. Poté lehce vmícháme ořechy, kakao, skořici a rum.
- 4Těsto vrátíme do trouby a dopečeme. Ještě teplé krájíme na kostky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.