Nejlepší citronová marmeláda
70 min.
Ingredience
- 600gramůCukr krupice
- 600mililitrůVoda pitná
- 1kilogramCitrony
- 2baleníGelfix Extra
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
73 g
Postup přípravy
- 1Citrony ve vlažné vodě pečlivě okartáčujeme, vodu 2 x vyměníme.
- 2Citrony nakrájíme na tenká kolečka, odstraníme pecky a v 500 ml vody necháme do druhého dne.
- 3Druhý den vsypeme cukr a na velmi mírném plameni vaříme alespoň 50 minut. Poté rozmixujeme, přivedeme do varu a vmícháme želírovací přípravek smíchaný se lžící cukru. Necháme přejít varem a plníme do skleniček.
- 4Skleničky na 5 minut obrátíme dnem vzhůru, poté otočíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.