Nejlepší citronová marmeláda

70 min.
Evropa

Ingredience

    • 600gramůCukr krupice
    • 600mililitrůVoda pitná
    • 1kilogramCitrony
    • 2baleníGelfix Extra
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
6 g
Cukr
73 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Citrony ve vlažné vodě pečlivě okartáčujeme, vodu 2 x vyměníme.
  • 2
    Citrony nakrájíme na tenká kolečka, odstraníme pecky a v 500 ml vody necháme do druhého dne.
  • 3
    Druhý den vsypeme cukr a na velmi mírném plameni vaříme alespoň 50 minut. Poté rozmixujeme, přivedeme do varu a vmícháme želírovací přípravek smíchaný se lžící cukru. Necháme přejít varem a plníme do skleniček.
  • 4
    Skleničky na 5 minut obrátíme dnem vzhůru, poté otočíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.