Nejlepší čokoládové lanýže

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 180gramůČokoláda 70% kakao
    • 180gramůSmetana 33% (šlehačka)
    • 2lžíceCukr moučkový
  • Na obalení
    • 15gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pergamenem. Čokoládu na obalení nastrouháme.
  • 2
    Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Dbáme, aby se nádoba s čokoládou nedotýkala vody.
  • 3
    Smetanu rozmícháme s cukrem a ušleháme. Do smetany pomalu a opatrně vmícháme zchladlou čokoládu. Přikryjeme fólií a dáme na hodinu do chladničky.
  • 4
    Na plech dáme pergamen, na talířek, nebo do mističky si dáme strouhanou čokoládu.
  • 5
    Čokoládovou šlehačku nabíráme lžičkou a obalujeme v nastrouhané čokoládě a tvarujeme kuličky. Klademe na plech, přikryjeme fólií a necháme v chladničce ztuhnout.
  • 6
    Před podáváním vkládáme kuličky do papírových košíčků.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.