Nejlepší čokoládové lanýže
30 min.
Ingredience
- 180gramůČokoláda 70% kakao
- 180gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceCukr moučkový
- Na obalení
- 15gramůČokoláda na vaření
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
23 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Plech vyložíme pergamenem. Čokoládu na obalení nastrouháme.
- 2Rozlámanou čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Dbáme, aby se nádoba s čokoládou nedotýkala vody.
- 3Smetanu rozmícháme s cukrem a ušleháme. Do smetany pomalu a opatrně vmícháme zchladlou čokoládu. Přikryjeme fólií a dáme na hodinu do chladničky.
- 4Na plech dáme pergamen, na talířek, nebo do mističky si dáme strouhanou čokoládu.
- 5Čokoládovou šlehačku nabíráme lžičkou a obalujeme v nastrouhané čokoládě a tvarujeme kuličky. Klademe na plech, přikryjeme fólií a necháme v chladničce ztuhnout.
- 6Před podáváním vkládáme kuličky do papírových košíčků.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.