Nejlepší dortový korpus

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
943 mg
Cukr
22 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    K přípravě těsta použijeme vejce, která mají pokojovou teplotu.
  • 3
    Ve šlehači asi 7 minut šleháme celá vejce s cukrem. Než budou vejce ušlehaná dosvětla, přiléváme velmi pomalu horkou vodu.
  • 4
    Do hmoty vmícháme citronovou kůru, po částech prosátou mouku, v níž jsme promíchali vanilkový cukr, na závěr rozpuštěné máslo.
  • 5
    Těsto vlijeme do formy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme tak, že vpíchneme do těsta špejli a pokud se na ni těsto nelepí, je korpus upečený.
  • 6
    Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě „hlavou dolů“. Vychladlý corpus položíme na talíř tak, jak byl ve formě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.