Nejlepší dortový korpus
60 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 130gramůCukr krupice
- 20mililitrůVoda pitná
- 40gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 1kusCukr vanilka
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na formu
- 40gramůMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
356 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
15 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
943 mg
Cukr
22 g
Postup přípravy
- 1Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou.
- 2K přípravě těsta použijeme vejce, která mají pokojovou teplotu.
- 3Ve šlehači asi 7 minut šleháme celá vejce s cukrem. Než budou vejce ušlehaná dosvětla, přiléváme velmi pomalu horkou vodu.
- 4Do hmoty vmícháme citronovou kůru, po částech prosátou mouku, v níž jsme promíchali vanilkový cukr, na závěr rozpuštěné máslo.
- 5Těsto vlijeme do formy a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme 45 minut. Zda je korpus upečený, poznáme tak, že vpíchneme do těsta špejli a pokud se na ni těsto nelepí, je korpus upečený.
- 6Po upečení necháme korpus vychladnout ve formě „hlavou dolů“. Vychladlý corpus položíme na talíř tak, jak byl ve formě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.