Nejlepší hruškový koláč

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na vále zpracujeme prosátou mouku s cukrem, změklým máslem a ostatními suroviny na těsto. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme alespoň 30 minut v chladničce.
  • 2
    V mezičase oloupeme hrušky, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a svaříme ve vodě s cukrem a kyselinou citronovou. Zhruba po 8 – 10 minutách hrušky odstavíme, scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Odpočinuté těsto rozválíme na velikost dortové formy, prsty těsto vytáhneme do výšky okrajů asi 1,5 cm. Dno posypeme rozdrcenými piškoty a poklademe okapanými hruškami.
  • 4
    Ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou tabulku čokolády. V míse rozšleháme vejce s cukrem, přidáme kakao, rozpuštěné máslo, prosátou mouku a zchladlou rozpuštěnou čokoládu.
  • 5
    Čokoládovým těstem přelijeme hrušky a pečme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 30 – 35 minut.
  • 6
    Podáváme vychladlé, zdobíme lžíci slazené kysané smetany.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.