Nejlepší hruškový koláč
60 min.
Ingredience
- 1gramMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 90gramůCukr moučkový
- 1gramMouka pšeničná hladká T 650
- Na náplň
- 4kusyHrušky
- 0,75litrVoda pitná
- 0,25lžičkaKyselina citronová
- 1lžíceCukr krupice
- 2lžíceKakao - prášek
- 180gramůČokoláda 70% kakao
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2hrstiPiškoty dětské kulaté
- 90gramůCukr moučkový
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Na ozdobu
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1lžíceCukr krupice
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
473 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
5 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Na vále zpracujeme prosátou mouku s cukrem, změklým máslem a ostatními suroviny na těsto. Vypracované těsto zabalíme do fólie a necháme alespoň 30 minut v chladničce.
- 2V mezičase oloupeme hrušky, zbavíme jádřinců, nakrájíme na kousky a svaříme ve vodě s cukrem a kyselinou citronovou. Zhruba po 8 – 10 minutách hrušky odstavíme, scedíme a necháme okapat.
- 3Odpočinuté těsto rozválíme na velikost dortové formy, prsty těsto vytáhneme do výšky okrajů asi 1,5 cm. Dno posypeme rozdrcenými piškoty a poklademe okapanými hruškami.
- 4Ve vodní lázni rozpustíme rozlámanou tabulku čokolády. V míse rozšleháme vejce s cukrem, přidáme kakao, rozpuštěné máslo, prosátou mouku a zchladlou rozpuštěnou čokoládu.
- 5Čokoládovým těstem přelijeme hrušky a pečme v troubě předehřáté na 180 °C zhruba 30 – 35 minut.
- 6Podáváme vychladlé, zdobíme lžíci slazené kysané smetany.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.