Nejlepší jablkový strouhaný koláč

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
646 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
24 g
Sacharidy
97 g
Vláknina
6 g
Cukr
34 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dortovou formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou.
  • 2
    Citronovou kůru nastrouháme, vlašské ořechy umeleme, máslo necháme změknout.
  • 3
    V míse promícháme mouku s kypřicím práškem, cukrem, vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, rozšlehanými vejci a změklým máslem. Vypracujeme hladké těsto. Polovinu těsta dáme ve fólii do lednice, druhou polovinu do mrazáku.
  • 4
    Z mléka, vanilkového cukru a pudinku uvaříme pudink, za občasného míchání necháme vychladnout.
  • 5
    Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nastrouháme nahrubo a promícháme s cukrem, skořicí a rumem.
  • 6
    Polovinu těsta z lednice rozválíme, vložíme do formy, vyložíme těstem i okraje. Na těsto nalijeme pudink, na něj navrstvíme jablka a zasypeme nastrouhaným těstem z mrazáku.
  • 7
    Koláč pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až zezlátne.
  • 8
    Koláč podáváme vychladlý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.