Nejlepší jogurtová bábovka
75 min.
Ingredience
- 400gramůJogurt bílý
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyBanány
- 180gramůMouka špaldová
- 2lžíceKypřicí prášek do pečiva
- 2lžíceCukr vanilka
- 90gramůCukr krupice
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2lžíceKakao - prášek
- 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Na posypání
- 2lžíceCukr moučkový
- Na vymazání formy
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 165 °C.
- 2Smícháme všechny sypké suroviny, kromě kakaa. Banány rozmačkáme v míse, přimícháme jogurty, olej, rozšlehaná vejce a na závěr dobře zamícháme sypkou směs.
- 3Polovinu těsta vlijeme do formy, v druhé polovině rozmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. V předehřáté troubě pečeme zhruba 50 – 60 minut. Zda je bábovka upečená poznáme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená.
- 4Po upečení necháme bábovku ve formě zchladnout, pak vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
- 5Před podáváním bábovku posypeme cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.