Nejlepší jogurtová bábovka

75 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůJogurt bílý
    • 2kusyVejce slepičí
    • 2kusyBanány
    • 180gramůMouka špaldová
    • 2lžíceKypřicí prášek do pečiva
    • 2lžíceCukr vanilka
    • 90gramůCukr krupice
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 2lžíceKakao - prášek
    • 140gramůMouka pšeničná hladká T 650
  • Na posypání
    • 2lžíceCukr moučkový
  • Na vymazání formy
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
369 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
2 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Formu vymažeme rozpuštěným máslem a vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 165 °C.
  • 2
    Smícháme všechny sypké suroviny, kromě kakaa. Banány rozmačkáme v míse, přimícháme jogurty, olej, rozšlehaná vejce a na závěr dobře zamícháme sypkou směs.
  • 3
    Polovinu těsta vlijeme do formy, v druhé polovině rozmícháme kakao a nalijeme na světlé těsto. V předehřáté troubě pečeme zhruba 50 – 60 minut. Zda je bábovka upečená poznáme vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se těsto nelepí, je bábovka upečená.
  • 4
    Po upečení necháme bábovku ve formě zchladnout, pak vyklopíme na mřížku a necháme zcela vychladnout.
  • 5
    Před podáváním bábovku posypeme cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.