Nejlepší marokánky
35 min.
Ingredience
- 150gramůČokoláda na vaření
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 100gramůCukr krupice
- 1lžíceMed včelí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 150gramůOřechy vlašské
- 100gramůKandovaná pomerančová kůra
- 100gramůKandované ovoce
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku zvolna rozpustíme smetanu s cukrem. Přidáme med, máslo a vše povaříme do zhoustnutí.
- 2Potom ke směsi přidáme mouku, kandovanou kůru, kandované ovoce a mleté ořechy. Dobře promícháme.
- 3Na plech vyložený pečicím papírem nanášíme lžící kopečky připraveného těsta a každý kopeček rozetřeme na placičku.
- 4Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 minut.
- 5Po vychladnutí marokánky potřeme rozpuštěnou čokoládou (nebo je v čokoládě namáčíme).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.