Nejlepší pařížské rohlíčky
45 min.
Ingredience
- Krém
- 250gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCukr moučkový
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceKakao - prášek
- 1kusCukr vanilka
- Poleva
- 100gramůČokoláda na vaření
- Těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 200gramůCukr moučkový
- 300gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
45 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
40 g
Postup přípravy
- 1Vejce s cukrem vyšleháme do pěny a vmícháme mleté oříšky.
- 2Cukrářským sáčkem tvarujeme z připraveného těsta na plech vyložený pečicím papírem rohlíčky. Pečeme v mírně vyhřáté troubě 10-15 minut.
- 3Příprava krému: Máslo vyšleháme se 100g cukru. Nad párou šleháme vejce se zbylými 100g cukru a s vanilkovým cukrem. Po 5 minutách šlehání přidáme kakao. Směs necháme vychladnout a potom ji spojíme s vyšlehaným máslem.
- 4Krém ozdobně naneseme na upečené, vychladlé rohlíčky.
- 5Nakonec rohlíčky máčíme v rozpuštěné čokoládě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 2. 12. 2015
Nejlepší pařížské rohlíčky
Rohlíčky jsem vyzkoušela pro jistotu z poloviční dávky, kdyby se mi náhodou nepodařily. No mohu jen konstatovat, že jsou fakt výborný a do Vánoc udělám minimálně ještě z dvojité dávky.😁