Nektarinkový dort

95 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žloutky v misce ušleháme spolu s půlkou dávky cukru a horké vody na hustou pěnu. Následovně vmícháme z bílků a zbylého cukru vyšlehaný tuhý sníh. Nakonec zlehka přimícháme prosátou mouku s kypřicím práškem.
  • 2
    Dortovou formu vymažeme máslem, vysypeme hrubou moukou a připravené těsto vlijeme do formy. Vložíme do předehřáté trouby, kde při 160 stupňové teplotě pečeme 40 minut. Upečený korpus necháme ve formě vychladnout, poté ho vyklopíme na plech.
  • 3
    Nektarinky pokrájíme na malé kousky, které vložíme do kastrůlku a spolu s polovinou dávky cukru a 1 dl vody povaříme 5 minut. Zbylou vodu vlijeme do jiného kastrůlku, do studené přisypeme pudinkový prášek, který metlou dobře rozkvedláme a spojíme s nektarinkami. Stálým mícháním povaříme do zahoustnutí krému. Ještě horký krém rozetřeme na korpus.
  • 4
    Z bílků s cukrem v horké vodní lázni šleháme směs do rozpuštění cukru. Odstavíme, přidáme tekutý med, citrónovou šťávu a vyšleháme do zahoustnutí na sníh. Ten poté rozetřeme na krém.
  • 5
    Pečicí formu s korpusem, krémem a sněhem vložíme opět do předehřáté trouby, při 180 stupních pečeme ještě 20 minut, aby sníh dostal načervenalou barvu.
  • 6
    Po upečení dort necháme vychladnout a potom krájíme na úhledné trojúhelníky. Podáváme na jednotlivých studených talířích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.