Nektarinkový kompot s pomerančem
45 min.
Ingredience
- 2000gramůNektarinka
- 1kusPomeranč
- 1500mililitrůVoda pitná
- 500gramůCukr krupice
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
65 g
Postup přípravy
- 1Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvtky. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na dílky.
- 2Cukr vsypeme do vody a nálev chvíli povaříme, aby se cukr úplně rozpustil.
- 3Nektarinky urovnáme do sterilizovaných sklenic a proložíme je dílky pomeranče.
- 4Ovoce ve sklenicích zalijeme prochladlým nálevem tak, aby sahal asi 1cm pod okraj sklenic. Uzavřeme víčky krátce povařenými ve vodě a upevníme svorkami.
- 5Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce, přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky sklenic a kompot zavařujeme při teplotě 80
- 6stupňů Celsia 20 minut.
- 7Hotové kompoty vyjmeme a necháme vychladnout. Potom teprve odstraníme svorky, které držely víčka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.