Nektarinkový kompot s pomerančem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
3 g
Cukr
65 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvtky. Pomeranč omyjeme a nakrájíme na dílky.
  • 2
    Cukr vsypeme do vody a nálev chvíli povaříme, aby se cukr úplně rozpustil.
  • 3
    Nektarinky urovnáme do sterilizovaných sklenic a proložíme je dílky pomeranče.
  • 4
    Ovoce ve sklenicích zalijeme prochladlým nálevem tak, aby sahal asi 1cm pod okraj sklenic. Uzavřeme víčky krátce povařenými ve vodě a upevníme svorkami.
  • 5
    Sklenice vložíme do zavařovacího hrnce, přilijeme tolik vody, aby sahala do poloviny výšky sklenic a kompot zavařujeme při teplotě 80
  • 6
    stupňů Celsia 20 minut.
  • 7
    Hotové kompoty vyjmeme a necháme vychladnout. Potom teprve odstraníme svorky, které držely víčka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.