Nekvašený malinový sirup
50 min.
Ingredience
- 2litryMaliny
- 1,5kilogramyCukr krystal
- 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
16 g
Cukr
198 g
Postup přípravy
- 1Použijeme dobře zralé, ale ne příliš měkké maliny. Přebereme je, očistíme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal.
- 2Poté scedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do kastrolu a zahřejeme. Přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
- 3Necháme znovu projít varem a odstavíme.
- 4Teplý sirup rozdělíme do lahví, zavíčkujeme, uložíme a uchováme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.