Nekvašený malinový sirup

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 2litryMaliny
    • 1,5kilogramyCukr krystal
    • 15gramůKyselina citrónová
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
856 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
217 g
Vláknina
16 g
Cukr
198 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme dobře zralé, ale ne příliš měkké maliny. Přebereme je, očistíme a prolisujeme. Necháme odstát, dokud se neusadí kal.
  • 2
    Poté scedíme přes plátno, nebo čistou šťávu stáčíme gumovou hadičkou. Přelijeme do kastrolu a zahřejeme. Přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu. Jakmile se cukr rozpustí, přisypeme kyselinu citronovou a pěnu vytvořenou na povrchu sebereme.
  • 3
    Necháme znovu projít varem a odstavíme.
  • 4
    Teplý sirup rozdělíme do lahví, zavíčkujeme, uložíme a uchováme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.