Německý jablkový koláč
80 min.
Ingredience
- 2kusyJablka
- 85gramůMáslo čerstvé
- 85gramůCukr krupice
- 1špetkaCitronová kůra
- 3kusyVejce slepičí
- 175gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 3lžíceMléko polotučné
- 1lžíceTuk
- drobenka
- 115gramůMouka pšeničná hrubá
- 85gramůCukr krupice
- 2lžičkySkořice mletá
- 85gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
46 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
4 g
Cukr
52 g
Postup přípravy
- 1Na drobenku v míse smícháme hrubou mouku, cukr, skořici a máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.
- 2V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme prošlehaná vejce. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme a nakonec vmícháme mléko. Vše ještě chvíli třeme.
- 3Polovinu těsta vložíme do dortové formy vymazané tukem a na dně vyložené pečicím papírem. Těsto poklademe polovinou oloupaných, na plátky nakrájených jablek, na ně rozetřeme zbylé těsto a poklademe zbylými jablky. Navrch koláče nahrubo nastrouháme vychlazenou drobenku.
- 4Koláč pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme 10 minut chladnout ve formě, vyklopíme a podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.