Německý jablkový koláč

80 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
46 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
4 g
Cukr
52 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na drobenku v míse smícháme hrubou mouku, cukr, skořici a máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.
  • 2
    V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme prošlehaná vejce. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme a nakonec vmícháme mléko. Vše ještě chvíli třeme.
  • 3
    Polovinu těsta vložíme do dortové formy vymazané tukem a na dně vyložené pečicím papírem. Těsto poklademe polovinou oloupaných, na plátky nakrájených jablek, na ně rozetřeme zbylé těsto a poklademe zbylými jablky. Navrch koláče nahrubo nastrouháme vychlazenou drobenku.
  • 4
    Koláč pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme 10 minut chladnout ve formě, vyklopíme a podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.