Německý tvarohový dort
95 min.
Ingredience
- Náplň
- 1200gramůSýr krémový
- 350gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 4lžíceMléko plnotučné
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120gramůMáslo čerstvé
- 350gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1kusCitrony
- 25gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
915 mg
Cukr
61 g
Postup přípravy
- 1Elektrickým šlehačem utřeme mouku, máslo, cukr, žloutek a nastrouhanou citrónovou kůru. Z těsta utvoříme kouli a dáme jí na hodinu do lednice.
- 2Jednu třetinu těsta upěchujeme na dno rozevírací formy o průměru 25 cm a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Potom necháme ve formě vychladnout.
- 3Náplň si připravíme ze sýru, cukru, vajec, mléka, mouky, žloutků a nastrouhané citrónové kůry. Vše třeme do hladkého krému.
- 4Zbytek těsta upěchujeme kolem stěn formy až do výšky 1 cm pod okraj. Dovnitř vlijeme náplň. Pečeme 12 minut na 230°C, potom teplotu zmírníme na 150°C a pečeme ještě 45 minut. Vypneme troubu a dort necháme ještě 30 minut dojít. Hotový necháme ve formě zcela vychladnout. Vychladlý dort zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.
- 5Ztuhlý dort vyjmeme z formy a dáme na plochý podnos.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.