Německý tvarohový dort

95 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
727 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
48 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
915 mg
Cukr
61 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Elektrickým šlehačem utřeme mouku, máslo, cukr, žloutek a nastrouhanou citrónovou kůru. Z těsta utvoříme kouli a dáme jí na hodinu do lednice.
  • 2
    Jednu třetinu těsta upěchujeme na dno rozevírací formy o průměru 25 cm a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 8 minut. Potom necháme ve formě vychladnout.
  • 3
    Náplň si připravíme ze sýru, cukru, vajec, mléka, mouky, žloutků a nastrouhané citrónové kůry. Vše třeme do hladkého krému.
  • 4
    Zbytek těsta upěchujeme kolem stěn formy až do výšky 1 cm pod okraj. Dovnitř vlijeme náplň. Pečeme 12 minut na 230°C, potom teplotu zmírníme na 150°C a pečeme ještě 45 minut. Vypneme troubu a dort necháme ještě 30 minut dojít. Hotový necháme ve formě zcela vychladnout. Vychladlý dort zakryjeme a dáme na 4 hodiny do lednice.
  • 5
    Ztuhlý dort vyjmeme z formy a dáme na plochý podnos.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.