Nemíchaná švestková povidla
35 min.
Ingredience
- 12kilogramůŠvestky
- 2,5kilogramyCukr krupice
- 0,13decilitrOcet
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1520 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
3 g
Sacharidy
387 g
Vláknina
17 g
Cukr
364 g
Postup přípravy
- 1Zralé, omyté a vypeckované švestky dáme do nízkého širokého hrnce. Posypeme cukrem, zalijeme octem, dobře promícháme, přiklopíme poklicí a necháme celou noc v hrnci. Následovně postavíme na sporák a bez míchání přivedeme k varu. Švestky vaříme hodinu na prudkém ohni, poté oheň snížíme a pomalu necháme na mírném ohni probublávat dalších 5 hodin.
- 2Povidla stáhneme ze sporáku, promícháme a ještě horká naplníme do sklenek, které ihned zavíčkujeme. Naskládáme je do sterilizačního hrnce s vodou a sterilizujeme 15 minut. Vyndáme je z hrnce, necháme vychladnout a uskladníme na chladném, tmavém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.