Nepečená roláda

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
412 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
472 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve větší míse utřeme máslo s cukrem, přidáme likér, v mléce namočené piškoty, vsypeme vanilkový cukr, vymačkanou šťávu z pomeranče a rukou vypracujeme hladké těsto, které rozdělíme na dva díly.
  • 2
    Do prvního dílu přimícháme pomleté ořechy, dobře promícháme, do druhého dílu vmícháme kakao, také dobře promícháme. Díly položíme odděleně na kus alobalu, válečkem rozválíme každý zvlášť na 2 plátky, silné přibližně 3 mm. Jeden plát bude tmavý, druhý světlý. Dolů dáme světlý plát, na něj položíme tmavý, pomoci alobalu zavineme roládu, kterou odložíme nejméně na 120 minut ztuhnout do ledničky.
  • 3
    Ztuhlou roládu krájíme na kolečka.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.