Nepečené jablkové řezy
45 min.
Ingredience
- 400gramůSušenky BeBe kakaové
- 150gramůMarmeláda višňová
- Náplň
- 700gramůJablka
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůRozinky bílé
- 100gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 20gramůCukr skořicový
- 1lžícePomerančová kůra
- 2mililitryCitronová šťáva
- 50mililitrůRum
- 400gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
433 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
25 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Příprava náplně: Oloupaná a jemně nastrouhaná jablka dáme ho hrnce na rozpuštěné máslo. Přidáme drobně nasekané rozinky, krupicový, vanilkový a skořicový cukr, jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, citrónovou šťávu, rum. Vše podusíme na mírném ohni 15 minut. Stáhneme z ohně a necháme vychladnout.
- 2Na pracovní plochu roztáhneme potravinářskou fólii. Třetinu sušenek potřeme marmeládou a naskládáme je jednu těsně vedle druhé na folii. Na povrch sušenek rozetřeme půlku připravené náplně. Potom opět naskládáme marmeládou potřené sušenky, zase náplň a ukončíme zbylými sušenkami. Zabalíme do fólie, pěkně urovnáme a dáme do ledničky ztuhnout a dobře vychladnout.
- 3Okraje a povrch řezů potřeme vyšlehanou šlehačkou, posypeme pomletými ořechy a ostrým nožem nakrájíme na řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.