Nepečené ovocné dortíky
20 min.
Ingredience
- 3kusyKarotka
- 1kusHrušky
- 120gramůŠvestky sušené
- 30gramůBrusinky sušené
- 1lžícechia
- 1kusJablka
- 1lžíceSlunečnicová semínka loupaná BIO
- 1lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaZázvor mletý
- 1lžíceSirup javorový
- Poleva
- 50mililitrůSmetana zakysaná 11%
- 1lžíceMed včelí
- 2lžíceMeduňková nať
- 1kusCitrony
- 50mililitrůŘecký jogurt
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
2 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
8 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Omytou karotku, jablko a hrušku oloupeme a jemně nastrouháme do mísy. Ovoce s karotkou pomačkáme a šťávu slijeme (do skenice a vypijeme). Sušené švestky a brusinky pokrájíme, dáme do mixéru, přidáme 3 lžíce nastrouhaného ovoce a směs rozmixujeme dohladka. Potom rozmixovanou směs přidáme k nastrouhanému ovoci a karotce. Přidáme lžíci chia semínek, slunečnicových loupaných semínek, skořici, zázvor a javorový sirup. Dobře vše promícháme, dáme do malých, vyšších formiček a odložíme je (nejlépe přes noc) do chladničky.
- 2Druhý den před servírováním si připravíme polevu: z poloviny omytého, chemicky neošetřeného citrónu nakrájíme tenké plátky. Z druhé poloviny citrónu vymačkáme šťávu. Jogurt a zakysanou smetanu smícháme s medem a citrónovou šťávou.
- 3Z formiček vyklopíme na servírovací malé talířky dortíky, polejeme je citrónovou polevou, ozdobíme tenkými plátky z citrónu, lístky meduňky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.