Nepečený čokoládový dort
25 min.
Ingredience
- 250gramůMáslo čerstvé
- 1kusCukr vanilka
- 80gramůKakao - prášek
- 280gramůCukr moučkový
- 4kusyVejce slepičí
- 300gramůSušenky BeBe světlé jemné
- 50gramůČokoláda hořká
- 4lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
29 g
Sacharidy
60 g
Vláknina
4 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Máslo rozpustíme na mírném ohni a necháme vychladnout.
- 2Vejce smícháme s 250 g moučkového cukru, vanilkovým cukrem, kakaem, mlékem, vmícháme máslo.
- 3Formu (25 x 11cm) vyložíme pečicím papírem. Dno formy pokryjeme čokoládovým krémem. Potom střídavě vrstvíme sušenky a krém. Vrchní vrstvu tvoří čokoláda. Zbylý krém naplníme do cukrářského sáčku a uložíme do chladu.
- 4Dort vložíme do chladničky asi na 4 hodiny. Potom jej vyklopíme na podnos a ozdobíme zbylým krémem. Povrch posypeme nastrouhanou čokoládou a pocukrujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.