Nepečený dezert s jahodami od Julie Child
60 min.
Ingredience
- 700gramůJahody zahradní
- 400gramůCukrářské piškoty
- 4plátkyMandle plátky
- 10kusůOřechy vlašské
- 180gramůCukr moučkový
- 8kusůVaječný žloutek slepičí
- Šlehačka
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1,5lžíceCukr moučka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
89 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
24 g
Postup přípravy
- 1Očištěné, omyté jahody osušíme a přes síto je prolisujeme do mísy. Jahodové pyré odložíme do lednice zchladnout.
- 2V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. V hlubším hrnci nebo hlubší pánvi přivedeme vodu téměř do varu. Do vody posadíme mísu se žloutkovou pěnou a šleháme tak dlouho, až začne houstnout a bude hodně horká (na dotek). Poté mísu vložíme do nádoby se studenou vodou a šleháme směs tak dlouho, až znovu vychladne. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. V polovině šlehání přidáme do šlehačky 1.5 lžíce moučkového cukru.
- 3Dno dortové formy vyložíme pečlivě pečícím papírem. Formu nevymazáváme. Boky obložíme na výšku dlouhými cukrářskými piškoty a vyložíme jimi i dno. Do žloutkové směsi přimícháme jahodové pyré, poté zlehka zapracujeme šlehačku. Vzniklý krém si rozdělíme na 2 díly. 1/2 krému naplníme střed formy, ten zakryjeme piškotami, na ně naneseme 2/2 krému, který uhladíme. Povrch ozdobně pokryjeme plátky mandlí a půlkami vlašských ořechů.
- 4Dezert dáme do lednice ztuhnout, až pak jej servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.