Nepečený dezert s jahodami od Julie Child

60 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
987 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
89 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
24 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné, omyté jahody osušíme a přes síto je prolisujeme do mísy. Jahodové pyré odložíme do lednice zchladnout.
  • 2
    V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. V hlubším hrnci nebo hlubší pánvi přivedeme vodu téměř do varu. Do vody posadíme mísu se žloutkovou pěnou a šleháme tak dlouho, až začne houstnout a bude hodně horká (na dotek). Poté mísu vložíme do nádoby se studenou vodou a šleháme směs tak dlouho, až znovu vychladne. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. V polovině šlehání přidáme do šlehačky 1.5 lžíce moučkového cukru.
  • 3
    Dno dortové formy vyložíme pečlivě pečícím papírem. Formu nevymazáváme. Boky obložíme na výšku dlouhými cukrářskými piškoty a vyložíme jimi i dno. Do žloutkové směsi přimícháme jahodové pyré, poté zlehka zapracujeme šlehačku. Vzniklý krém si rozdělíme na 2 díly. 1/2 krému naplníme střed formy, ten zakryjeme piškotami, na ně naneseme 2/2 krému, který uhladíme. Povrch ozdobně pokryjeme plátky mandlí a půlkami vlašských ořechů.
  • 4
    Dezert dáme do lednice ztuhnout, až pak jej servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.