Nepečený tvarohový dort se zahradním ovocem
20 min.
Ingredience
- 250mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,5kilogramTvaroh měkký
- 240gramůJogurt bílý
- 40gramůŽelatina
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusVejce slepičí
- 200gramůCukr krupice
- 20gramůCukr vanilka
- 2decilitryMléko polotučné
- 2,5decilitryRybíz červený
- 2,5decilitryJahody zahradní
- 2,5decilitryAngrešt
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
725 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
27 g
Sacharidy
86 g
Vláknina
7 g
Cukr
57 g
Postup přípravy
- 1Jahody, angrešt a rybíz pečlivě přebereme a otrháme, v cedníku je důkladně propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Želatinu rozmícháme s vodou a necháme hodinu bobtnat.
- 3V míse ušleháme tvaroh s jogurtem, cukrem a horkým mlékem, pak přimícháme rozpuštěnou želatinu, vajíčko a vanilkový cukr.
- 4Dortovou formu vyložíme alobalem a střídavě ji plníme vrstvou tvarohového těsta a ovoce. Část ovoce si necháme na ozdobení.
- 5Naplněnou formu dáme do chladničky a počkáme, až dort zcela ztuhne.
- 6Před podáváním na porce rozetřeme ušlehanou šlehačku a posypeme ji zbylým ovocem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.