Nepovedený koláč

70 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
557 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
26 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
1 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    110 g másla necháme rozpustit.
  • 2
    Žloutky smícháme s moučkovým cukrem, šleháme do bílé pěny, postupně vmícháme 190 g mouky, vlažné máslo a rum.
  • 3
    Bílky osolíme a ušleháme v tuhý sníh, který opatrně vmícháme do těsta.
  • 4
    Formu na koláč vymažeme máslem a vysypeme moukou. Formu naplníme těstem a pečeme při 190 °C 45 minut.
  • 5
    Upečený koláč necháme vychladnout, poté servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.